Vad har ni för favoriter på julbordet?

Grillen

December månad, det innebär att julen inte är långt borta. Jag älskar en hel del på julbordet och brukar laga det allra mesta här hemma. Vi brukar duka upp en dignande buffé med en massa goda saker. Självklart är det julskinka, men även julkorv, prinskorv, köttbullar, Jansson, leverpastej, sillsallad, rökt korv, ägghalvor, lax, sill och massa mer därtill. Vi brukar även göra ett dessertbord samt ett bord med en massa julgodis på. Nu så kommer det ju alltid en massa släkt hem till oss och firar. Det är ju då bra att ha mat och gott att bjuda på som passar alla smaker om man så säger. Brukar även baka pepparkakor och göra lussebullar men det oftast redan till Lucia.

Tillaga julskinka

Hur man tillagar sin julskinka, det varierar. Jag föredrar att ugnsbaka den. Medan den står i ugnen, invirad i folie, så kan jag ägna mig åt annat. Har börjat testa esport. Det är faktiskt riktigt skoj och det finns ju en massa spel att välja mellan. När skinkan är klar, så gör jag en enkel griljering, med senap, ägg och ströbröd.

Godaste julgodiset

Mitt favoritrecept är Rocky Road. Receptet på det är enkelt. Ta bara 600 gram mörk choklad, 1 dl skalade pistagenötter, 2 dl minimarshmallows, 3 dl salta jordnötter och 2 påsar med dumlekola. Smält chokladen över vattenbad, blanda i resten, bred ut på en plåt, låt stelna, sedan är det bara att äta!

Kommentera

Kategorier

Arkiv

Sidor