Matfest i Sundbyberg

Matfest i Sundbyberg med Ronald McDonald
Okej, detta är kanske inte helt färskt. Men ville ändå dela med mig.

I slutet av maj så slår jag upp min lokaltidning (Mitt i Bromma) och får se en helsidesannons som förkunnar att det är ”Vårmarknad med MATFEST på Sundbybergs torg” den 29e maj. Det lät ju väldigt spännande, då Sundbyberg bara är 10-15 minuter bort med buss 113 som går nära mitt hem.

Vad kan det vara för spännande de har på schemat under matfesten? Tittar. Hittar ingenting alls om någon matfest förutom i rubriken. Andas djupt och tittar igen. Ser infällda bilder på artister som skall besöka vårmarknaden och matfesten. Patrik Isaksson och Linda Pritchard skall tydligen uppträda inför folkmassorna i Sundbyberg.

Högst upp, och med mest exponering bland de infällda bilderna så hittar vi Ronald McDonald. Det var tydligen så att Ronald McDonald var det stora dragplåstret för det hela. Kanske var det Ronald själv som höll i matfesten. Tävlingen om vem som har Sundbybergs häftigaste hatt marknadsförs också som något alldeles extra.

Jag tittar vidare och upptäcker att kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren önskar alla en smaklig måltid på scenen kl 16.00.

Blev nyfiken och ringde upp Sundbybergs stad och frågade vad denna matfest egentligen var för något. Tydligen var det så att matfesten handlade om öltält och att en del av restaurangerna på Landsvägen ”flyttade” ut sina kök.

Jag åkte aldrig till matfesten. Det regnade och jag kände större njutning av att sitta på min balkong och läsa novellerna i ”Öden på hotell” av Olof Svedlid. Jag vet inte direkt hur matfesten blev, med tanke på att restaurangerna i Sundbyberg håller tveksam kvalité i stort. Men det var säkert trevligt att sitta i tält och dricka dyr öl och umgås med glada festdeltagare.

Det är nästan lite så att jag känner dåligt samvete som har skrivit som jag gör om detta evenemang. Kanske blir de snälla tanterna och farbröderna i Sundbyberg ledsna. Trots allt så gör de ju något för att pigga upp vardagen, något jag själv kanske inte gör för befolkningen i Sundbyberg.

/Christopher Anderton


Annonsen: Sundbyberg.se (PDF)
Bild: Köpstråk Sundbybergs bildarkiv

Kommentera

Kategorier

Arkiv

Sidor